Odlaže se sastanak Beograda i Prištine – Tači i Hoti ne mogu u Vašington

Sastanak Beograda i Prištne u Vašingtonu koji je trebalo da bude održan u subotu, 27. juna je odložen.

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Ričard Grenel objavio je da će uskoro objaviti novi termin sastanka.

Grenel je na tviteru objavio da razume odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne dođe u Vašington na sastanak i dodao da radi na promeni datuma sastanka.

“Hvala, premijeru Hotiju. Razumemo vašu odluku i iščekujem promenjeni datum sastanka uskoro”, napisao je Grenel na Tviteru, uz tvit na kome je Hoti objavio da zbog novonastale situacije u Prišini nakon objavljivanja optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući.

“Usled novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju ”zemlju” da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kuci”, objavio je Hoti na Tviter nalogu.

Juče je put u Vašington otkazao Hašim Tači nakon što je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica na kojima se nalazi i on i između ostalog Kadri Veselji šefa nekadašnje tajne policije.

Specijani Izaslanik predsednika SAD za dijalog, Ričard Grenel tada je rekao da će se u Vašingtonu sastati Vučić i Hoti.

(Tanjug)

Check Also

Blumberg: Valutne rezerve centralnih banaka, postale su oružje!

Praksa korišćenja deviznih rezervi kao oružja uvođenjem sankcija, jedan je od glavnih rizika, po sigurnost …