VUČIČ “SKROZ POŽUTEO”!? – ŠAPIĆ POSTAJE ZAMENIK PREDSEDNIKA SNS!

Pored Šapića, za još nekoliko funkcionera SPAS-a rezervisana su mesta u Predsedništvu i Glavnom odboru naprednjaka.

Posle Vesića, Siniše Malog, savetnika Mlađana Dinkića, bivšeg kadra G17+ Zorane Mihajlović, Vučić sada za svog zamenika postavlja još jednog žutog kadra.

Aleksandar Šapić, još nekoliko dana aktuelni lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS), postaće potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), sa posebnim zaduženjem za Beograd, saznaje “Blic”.

Nova funkcija u vladajućoj stranci biće ozvaničena u subotu 29. maja na Glavnom odboru SNS, od kada će SPAS i formalno i biti deo ove organizacije.

Pored Šapića, za još nekoliko funkcionera SPAS-a rezervisana su mesta u Predsedništvu i Glavnom odboru naprednjaka.

Sve je ovo deo dogovora između predsednika Srbije i SNS Aleksandar Vučića i Šapića, inače aktuelnog predsednika opštine Novi Beograd, koji su ujedinjenje u jednu ogranizaciju, tačnije, “uplivavanje” SPAS-a u SNS najavili početkom maja.

Pored Šapića, koji bi od subote trebalo da preuzme novu stranačku funkciju, SPAS će dobiti još dva mesta u Predsedništvu na koja će doći neki od njihovih najviših funkcionera, kao i 15 mesta u Glavnom odboru.

Beograd kao zaduženje

Iako se prethodnih dana u javnosti dosta spekulisalo da će Šapić po dolasku u SNS preuzeti funkciju predsednika Gradskog odbora Beograd, koju trenutno obavlja Nebojša Stefanović, čija će politička sudbina biti jedna od ključnih tema na predstojećoj sednici centralnog stranačkog organa naprednjaka, to se neće dogoditi, što je nedavno potvrdio i sam Šapić.

– Ono što se dešava u SNS ima veze sa onim što se dešavalo kod njih u protekle dve-tri godine. Nisam došao u SNS da bi bilo koga menjao. Vučić mi je ponudio da uđem u njegovu političku kuću – rekao je Šapić za N1.

Kao mogući naslednik Stefanovića na čelu beogradskog odbora naprednjaka najčešće se pominje Luka Petrović, član Predsedništva SNS i potpredsednik Izvršnog odbora.

Ipak, iako Šapić formalno neće biti predsednik GO Beograd, jedno od njegovih zaduženja kao potpredsednika stranke biće koordinacija beogradskim odborom sa najvišeg partijskog nivoa.

Takođe, gotovo svi loklani odbori SPAS-a, koji su mahom već deo vlasti po opštinama sa SNS, preći će u redove naprednjaka.

Spajanje i na lokalu

Nakon što se SPAS bude i formalno pripojio SNS, stranka će najverovatnije prestati da postoji kao nezavisan pravni subjekt, što znači da dalje neće moći da bude prodat ili ustupljen nekoj trećoj osobi.

Šapić je nedavno odbacio navode da je “preleteo” i izdao politiku svoje stranke i dodao da nije izigrao poverenje birača koji su za njega glasali na parlamentarnim izborima, uz ocenu da oni nemaju razloga da promene svoje stavove.

Na pitanje zašto ranije nije ušao u SNS ako imaju ista programska načela, Šapić je rekao da mu niko ranije to nije ponudio.

Kaže i da se ne slaže sa mnogim stvarima koje čini današnja gradska vlast po pitanju realizacije politike, ali da bi suštinski i strateški sprovodio istu politiku za razvoj Beograda.

Blic

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …