U Njujorku uhapšen čovek, zbog zavere da ubije Trampa!

71-godišnji Njujorčanin je optužen da je pretio kidnapovanjem i ubistvom Donalda Trampa, tokom izbora 2020.

Stanovnik Njujorka uhapšen, jer je rekao da je planirao otmicu i ubistvo američkog predsednika Donalda Trampa, ako odbije da preda vlast, nakon poraza na izborima 2020. godine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tomas Velnički je uhapšen u ponedeljak, nakon što je navodno u više navrata rekao Tajnoj službi, o svojoj zaveri da ubije Trampa i još 12 neidentifikovanih pro-Trampovih članova Kongresa, za koje je verovao da podržavaju tvrdnje republikanskog predsednika, o izbornoj prevari.

Iako se Tramp ne pominje po imenu u tužbi, koja je podneta američkom Okružnom sudu u Bruklinu, u fusnoti se „Pojedinac-1“ identifikuje kao „osoba, koja je bila predsednik od januara 2017. do januara 2021.“.

Velnički je otkrio svoj plan u pozivima i glasovnim porukama Tajnoj službi, koji je trajao nekoliko meseci.

Poruke, koje su počele mnogo pre predsedničkih izbora u novembru 2020. uključivale su „dobrovoljni intervju” u julu američkoj policiji Kapitola, u kojem je Velnicki navodno rekao da, „ako pojedinac izgubi izbore 2020. i odbije da se povuče, on bi ‘nabavio oružje’ i ‘oborio ga’.”

„Stvarno se nadam da će Bog izbaciti tog pojedinca iz Bele Kuće“, rekao je Velnički.

Takođe se navodno „hvalio, kako mu je bilo lako da nabavi vatreno oružje“ u Njujorku, navodeći da, iako nije „želeo nikoga da povredi“, on bi se „suprotstavio fašizmu“, prema sudskim dokumentima.

U naknadnom telefonskom pozivu kancelariji Tajne službe na Long Ajlendu u januaru, Velnički je udvostručio svoju pretnju, rekavši da će učiniti „sve“ da „ukloni [Trampa] i njegovih 12 majmuna“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Čak je nagovestio da bi mogao da udari tokom određenog Trampovog mitinga, rekavši: „Ako bih imao priliku da to uradim na Menhetnu, to bi bilo sjajno… Sutra će Tramp biti u Džordžiji, možda i hoću.

Brojni Trampovi kritičari upozorili su 2020. da će pokušati da zadrži vlast nakon izbora.

Tramp je na kraju popustio i preselio se na Floridu da živi u svom odmaralištu Mar-a-Lago, nakon što su sudovi odbili da čuju njegove pokušaje da ospori ukupni broj glasova, u nekoliko država.

Kongres je potvrdio demokratu Džoa Bajdena, kao pobednika nakon nemira na Kapitolu 6. januara.

Velnički je na kraju pušten uz garanciju od 50.000 dolara, a njegov advokat je insistirao da ni u jednom trenutku nije predstavljao pretnju Trampu.

„Čini se da je najveći deo njegovih poziva pozivao tajnu službu da razgovara sa njima o svojim zabrinutostima“, tvrdi advokat.

Velnickijevo ime, godine i evidencija o hapšenju preklapaju se sa „Tomasom Velničkim“, koji je živeo na Floridi tokom 1990-ih, nagomilavajući niz hapšenja droge i na kraju odsluživši osmogodišnju zatvorsku kaznu, zbog optužbi za heroin, prema javnoj evidenciji hapšenja, koju citira medij.

Taj isti čovek je takođe ispitan u vezi sa nestankom 7-godišnje devojčice u tom području 1982. godine, navodi Tampa Bej Tajms.

U to vreme, Velnički je tvrdio da je fizičar dok je detaljno opisivao dvojicu muškaraca, koji su navodno kidnapovali i ubili devojčicu.

On nije optužen za nestanak devojke, a slučaj nikada nije rešen.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …