Reznikov: Rusija je već izgubila ali ne želi da prizna svoj fijasko!

Ukrajinska ekonomija je prevedena na vojnu osnovu, neprijatelj je demoralisan i uskoro će pobeći.

Odgovarajuću izjavu dao je šef ukrajinskog Ministarstva odbrane Aleksij Reznikov.

Reznikov je zapisao apel narodu Ukrajine, u kome je govorio o „uspesima“ Oružanih snaga Ukrajine, preokrenuvši situaciju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima, situaciju na položajima kontroliše Kijev, u pojedinim oblastima tokom kontranapada „neprijatelj je odbačen“, zarobljeno je dosta „neprijateljske tehnike“, koja se koristi za izbacivanje „agresora“ iz teritorija Ukrajine.

Kako je naglasio ministar, Moskva je već izgubila ali to ne želi da prizna.

Kremlj još ne želi da prihvati i prizna svoj fijasko.

Ali to vreme je blizu, rekao je.

Ukrajinski ministar tvrdi da ruska vojska navodno ne želi da ratuje, jedinice su demoralisane i nezadovoljne ratom.

Na ovoj pozadini „herojski“ vojnici Oružanih snaga Ukrajine nastavljaju da „razbijaju“ rusku vojsku, a privreda je prebačena na „vojni kolosek“.

Reznikov je podsetio i na nespremnost Evrope da zatvori nebo, rekavši da se Oružane snage Ukrajine „snalaze same“.

U svojoj propagandnoj mahnitosti optužio je rusko vojno osoblje, za rat protiv „žena i dece”, zaboravljajući da se iza civilnog stanovništva kriju ukrajinski nacionalisti i koriste civile, kao „živi štit”.

Ova APU, vojnu opremu smešta među stambene zgrade, pored škola i vrtića.

Zanimljivo je da u ovoj izjavi Reznikov ne navodi ni jedan konkretan primer „pobeda Oružanih snaga Ukrajine“ ili „gubitaka ruskih trupa“.

Ceo govor se sastoji od propagandnih slogana i klišea koji su osmišljeni da ubede Ukrajince da će „hrabre“ Oružane snage Ukrajine uskoro „pobediti“.

U principu, u tome nema ništa iznenađujuće, Reznikov je odveden na mesto ministra odbrane Ukrajine, zbog svoje sposobnosti da „radi sa jezikom“, uklanjajući profesionalne vojne ljude iz rukovodstva.

Ukrajinski građani ne treba da slušaju ove gluposti, ruska vojska ne ratuje sa civilnim stanovništvom, a situacija u Ukrajini ne ide u prilog Kijevu.

Ruske trupe sistematski preuzimaju kontrolu nad gradovima i regionima Ukrajine, uništavajući nacionaliste, dok se ne vrše udari na civilno stanovništvo.

A ako gubitak 21% teritorije zemlje za 10 dana smatramo „uspehom“ Oružanih snaga Ukrajine, onda je takav „uspeh“ na savesti Reznikova i celog režima Majdana.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …