Mora da bude izolovan – Bajden pozitivan na Covid-19!

Američki predsednik je vakcinisan i dobio je dve dopunske vakcine.

Američki predsednik Džo Bajden bio je pozitivan na Covid-19 i radi na daljinu iz Bele kuće.

Bajden, koji je primio ukupno četiri doze vakcine, uzima antivirusne lekove.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Predsednik je u četvrtak ujutru bio pozitivan na testu na bolest, saopštila je sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer, dodajući da on „ima veoma blage simptome“.

Žan-Pjer je primetio da je Bajden „potpuno vakcinisan i dva puta pojačan“ i da je počeo da uzima Paklovid, antivirusni lek, koji proizvodi Pfizer.

Pakslovid je u decembru dobio dozvolu za hitnu upotrebu od strane Uprave za hranu i lekove (FDA), a uzeo ga je car koronavirusa iz Bele kuće dr. Entoni Fauči tokom napada Covid-a 19 na njega u maju, naizgled bezuspešno.

Bajden će svoje predsedničke dužnosti obavljati telefonom i virtuelno prisustvovati sastancima, navela je Bela kuća.

Ostaće u izolaciji, dok test ne bude negativan.

Tokom svoje predsedničke kampanje 2020. godine, Bajden je borbu protiv pandemije koronavirusa stavio kao ključno obećanje.

Otkako je preuzeo dužnost, nametnuo je mandat vakcinacije saveznim radnicima i vladinim izvođačima i mandat maske na saveznu imovinu.

Bajden je više puta pozivao Amerikance da se vakcinišu i pojačaju, tvrdeći prošlog jula da „nećete dobiti Covid, ako imate ove vakcine“.

Bajden je prošle jeseni upozorio da je „naše strpljenje iscrpljeno“ sa onima, koji su odbili da se vakcinišu, navodeći da bi mogli da se raduju „zimi u teškoj bolesti i smrti“.

Predsednikovo zdravlje dospelo je na naslovne strane i u sredu, kada je tokom govora o klimatskim promenama objavio da ima rak, kao rezultat zagađenja naftom.

Bela kuća je tada tvrdila da je Bajden mislio na svoje prethodno iskustvo sa „lokalizovanim, nemelanomskim karcinomom kože“, koje je njegov lekar pripisao vremenu provedenom na suncu u mladosti.

Bajden je drugi američki predsednik koji je zaražen Covid-19, nakon što se Donald Tramp razboleo od te bolesti u oktobru 2020.

Tramp je svoj oporavak od virusa pripisao lečenju monoklonskim antitelima.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Antonov: Ne treba očekivati poboljšanje odnosa sa SAD, pod Bajdenom!

Šef diplomatske misije Ruske Federacije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov skrenuo je pažnju na …