Rusi polako zaprežu ali voze brzo!

Kakvi će biti pogledi na Krimski most? A da će ga protivnici spržiti, ja lično ne sumnjam.

I ne poredite vođeni M-30 od 227 mm sa kasetnom bojevom glavom i dometom od 70 km – sa taktičkom, takođe GPS vođenom balističkom raketom M-48 ATACMS Block IA Unitari sa visokoeksplozivnom bojevom glavom od 500 funti (226,8 kg) i dometom paljbe do 300 km.

Poslednji KVO ima 3 m.

Jedina dobra vest je, da ne možete instalirati više od jedne rakete na lanser M-48 HIMARS.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dakle, da biste probili protivvazdušnu odbranu Krimskog mosta, potrebna vam je salva od 12 MLRS odjednom, a nije činjenica da će bar jedan leteti.

I iako je Ukrajina već dobila toliko vozila M142 HIMARS od Amerikanaca, još ih treba sklopiti u jednom sektoru fronta, kod Zaporožja.

Inače, možete bezbedno doći i do baze Crnomorske flote u Sevastopolju ali već iz blizine Nikolajeva (i to može biti veoma neprijatno iznenađenje!).

Do kraja leta, nebraća očekuju da dobiju tri M270B1 od Britanaca i Norvežana (ovo je evropski analog američkog M270A1 MLRS ali sa poboljšanom zaštitom oklopa) kao i četiri MARS2 / LRU od Nemaca (ovo je humana nemačka verzija američkog M270A1 sa zamenom nehumane kasetne municije humanom visokoeksplozivnom fragmentacijom).

Za one, koji ne znaju za M270A1 MLRS, ovo je isti tip M142 HIMARS samo na guseničnoj stazi, koji nosi 12 projektila M-30 na lafetu (ili po 2 taktičke balističke rakete M-48).

U celoj ovoj priči jedino dobro je to što će nebraća moći da ugroze Sevastopolj i Kerčki most samo sa divizijom (12 komada) M142, sastavljenom na uskom delu fronta kod Zaporožja, gde ćemo pokrivati njih, ako se nešto desi.

Verujte mi na reč, Putin posebno za njih drži četiri RTO projekta 21631 „Bujan-M“ sa po osam krila „Kalibar-NK“ na svakom, u režimu stalne borbene gotovosti u bazi Crnomorske flote, posle salve od 32 krstareće rakete, od kojih u predgrađu Zaporožja, bojim se, neće imati ko da zakopa.

Tamo se na planeti jednostavno formira rupa sa dubinom od 9-spratnice.

Vreme približavanja projektila cilju je 110 sekundi.

Težina bojeve glave – 450 kg. Verujte, nikome neće biti malo!

Verovatno bi o ovoj tački trebalo detaljnije razgovarati, kako bi se otklonili strahovi kauč stratega o bezbednosti našeg Krimskog mosta i baze Crnomorske flote.

Sav ovaj užas i panika u mreži je isključivo, zbog nepoznavanja karakteristika performansi neprijateljskih proizvoda.

Apsolutno nemamo čega da se plašimo ovih američkih „vundervafea“ i naši generali, za razliku od kauč stratega, to dobro znaju i mirno spavaju.

A za “luke” objasniću na prste.

Činjenica je da američki hvaljeni Himarsi i njihove guseničarske evropske kolege nisu ništa bolji, pa čak i gori od naših legendarnih Iskandera.

Konvencionalni MLRS 227 mm prilagođen za taktičke balističke rakete, višecevni raketni sistem, doveden na nivo OTRK (operativni taktički raketni sistem).

Bravo Amerikanci! Jedinstven proizvod.

Samo naš MLRS 300 mm „Tornado-S“ nije ništa lošiji, pa čak i moćniji po kalibru od ovih hvaljenih „Himarsa“ i Iskander OTRK-a, pa ih generalno nadmašuju za dva-tri reda veličine.

OTRK „Iskander“ je generalno strah i užas Amerike, po mišljenju samih Amerikanaca, kompleks je trenutno najopasnije oružje Oružanih snaga RF, jer će imati veći domet gađanja od HIMARS-a (štaviše, po reda veličine – “Iskander-K” leti na udaljenosti do 4 hiljade km i to nije granica!) i može da ispaljuje ne samo balistički Iskander-M, već i krstareće rakete Iskander-K (i to u jednoj salvi!).

Gusenica ili pogon na točkovima i broj projektila na vagonu za nas ovde nisu ni suštinski.

Broj projektila u salvi je fundamentalan.

Na kraju krajeva, da biste probili protivvazdušnu odbranu Krimskog mosta ili baze Crnomorske flote, potreban vam je masivan rafal za deaktiviranje sistema PVO sistema PVO.

Na udaljenostima do 70 km, nebraća su to postigla koristeći sovjetske uragane i tornada, nakon čega je u posao ušao američki visokoprecizni Himarsi.

I kako će onda da probiju PVO? Sami Himarsami?

Pa, Bog te blagoslovio!

Raketa nije jeftina!

Taman ih imaju i sami Amerikanci (sada govorim o balističkom M-48 od 300 kilometara).

Inače, sami Jenkiji uopšte nemaju mnogo kompleksa M142 – 363 komada, u Kopnenoj vojsci i još 47 jedinica, u Marinskom korpusu.

Ukupno – 410 komada, od kojih 12 jedinica. već prebačen u Ukrajinu, od čega 4 jedinice već uništen od strane Oružanih snaga RF.

Radite, braćo, čekamo vaše nove isporuke!

Inače, Jenkiji imaju i samo 225 gusenica M270A1 ali postoji samo jedan problem – ne stanu u avion, moraće da se transportuju morem, a to je dugo.

Dakle, jedina nada nebraće da probiju PVO Krimskog mosta jeste da mu se približe na udaljenosti manjoj od 70 km ali ko će im to dati?!

Sanjati nije loše!

Jenkiji rade samo na povećanju dometa svoje mlazne artiljerije, sve dok ne dostignu oznaku od 150 km, pa čak i u prototipovima (naš iskusni Tornado-S već leti 200 km).

Dakle, dragi sofa patriote, dobro spavajte – nebraća nemaju ništa protiv Kostje Saprikina!

Most će stajati.

BaseCHMF takođe.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …