Crvena Zvezda Beograd pobedila Baskoniju! – VIDEO

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju u dvorani “Aleksandar Nikolić” rezultatom 74:63 (21.26, 18:12, 18:11, 17:14) u 30. kolu Evrolige.

Crveno-beli su stigli do 13. pobede u sezoni, uz 17 poraza, te su sačuvali makar teoretske šanse za plasman u plej-of elitnog takmičenja.

Zvezda je ove večeri odigrala i za sebe, ali i za najvećeg rivala, ekipu Partizana koji je sada značajnije bliži plasmanu u četvrtfinale.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Jer, Baskonija sada ima polovičan učinak 15-15 i zaostala je još jedan korak za Partizanom koji bi u petak uveče, pobedom nad Olimpijakosom, mogao da joj pobegne na dve pobede razlike, što je u praksi tri, pošto ima i bolji međusobni skor.

Zvezda je od starta ušla u bržu igru sa Baskonijom, a to je upravo ono što je odgovaralo gostima iz Španije.

Uz to, Zvezda nije pravila dobre izbore u napadu, dok je u odbrani duvala promaja i tim Đoana Penjaroje je lako, čak i bez poena Markusa Hauarda, stigao do dvocifrene razlike.

na 7:31 do kraja druge deonice na semaforu je pisalo 24:35, a tada je u turbo pogon prebacio Fakundo Kampaco.

Tačnije, poklopilo se da je sa povredom zadnje lože njegovog sunarodnika Luke Vildose, najskuplje plaćeni igrač Crvene zvezde počeo da briljira na obe strane parketa.

U odbrani je do ludila dovodio ofanzivce Baskonije, dok je u napadu delio asistencije, poput one u kontri za Hasana Martina kada je “Pionir” proključao.

Zvezda je rivala ostavila bez poena više od sedam minuta, sve do trojke Hauarda na 24 sekunde pre kraja poluvremena.

Ipak, “flouterom” Ognjena Dobrića desnom rukom sa zvukom sirene Zvezda je na poluvremenu vodila rezultatom 39:38, ali je morala da nastavi bez povređenog Vildose.

Isti recept iz druge deonice, Zvezda je primenila i u trećoj deonici, s tim da je sada nešto bolje šutirala i samim tim, materijalizovala veliku energiju u odbrani.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …