Vučić: Index.hr i Jutarnji list mi rade o glavi! – Jutarnji list mu odgovorio…

Dok su građani Srbije još uvek u teškom šoku od prošlonedeljnih tragedija, njihov predsednik Aleksandar Vučić gostovanje u omiljenoj mu TV emisiji odlučio je da iskoristiti kako bi se divljački obračunao s hrvatskim medijima, piše novinar zagrebačkog Jutarnjeg lista Marko Špoljar.

U kolumni pod naslovom „Aleksandar Vučić zna ko mu je pretnja. I zato je nervozan“, Špoljar piše kako je Vučić, gostujući na TV Hepi, optužio Index.hr i Jutarnji list da mu rade u glavi „i to u dosluhu s nekakvim srpskim tajkunom i kriminalcem!?“

„I umjesto da Vučić- skupa s partijskim kolegama koji su okupirali ama baš sve pozicije u državnom aparatu – svu energiju usmjeri na smirivanje društvenih tenzija i pokaže kapacitet za suosjecanje i razumijevanje trauma s kojima se ovih dana hrvaju njegovi sugrađani, on se odlučio za ciničnu taktiku okretanja pile naopako.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Baca dimne bombe i svim se silama trudi nezadovoljstvo i ogromnu frustraciju građana kanalizirati prema dežurnim krivcima.

A to su, kada je riječ o Vučiću, oduvijek bili i ostali ustaše i hrvatski novinari koji su, kako on tvrdi, opsjednuti njegovim likom i djelom“, piše novinar Jutarnjeg lista.

Špoljar dalje ocenjuje da je građanima Srbije očigledno dosta oblinih porcija laži, nasilja, mržnje i ostalih otrova kojima ih, kako navodi, svakodnevno časte predsednik države, pripadnici njegovog režima i režimski mediji.

Podsetio je da su građani Srbije u perak na protestima zatražili da se oduzmu nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi koje, kako učesnici protesta tvrde, šire nasilje i mržnju u svojim rijaliti šou programima.

Na protestima se, dodao je Jutarnji, tražila i zabrana nekih štampanih medija i prorežimskih tabloida, kao i smene ministra policije i šefa obaveštajne agencije.

„Umjesto odgovora na prosvjede i zahtjeve prosvjednika, Vučić je tisućiti put odigrao isti potez i prstom uperio prema Zagrebu. Vučiću je, naravno, jasno da njemu i njegovu režimu glave ne mogu doći hrvatske vlasti, a još manje ‘ustaški mediji’.

Jednako tako zna da se autoritativni režimi poput njegova obično ne ruše na izborima, nego na ulici.

Jedino što ne zna jest kada će točno početi rušenje režima. I zato je jako nervozan“, zaključuje Špoljar.

Podsetimo, United Media je prethodno saopštila da je Vučić, gostujući na Hepiju, izneo neistine o toj kompaniji tvrdeći da su mediji, koji posluju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – Jutarnji, Index i Klix u njenom vlasništvu.

Podsetimo, Srbiju su prošle nedelje potresla dva masovna ubistva u samo dva dana. U sredu, 3. maja, je K.K. (13), učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, vatrenim oružjem usmrtio osmoro đaka i školskog čuvara, a ranio još sedam osoba.

Narednog dana je U.B. (21) najpre pucao u selu Dubona, a zatim u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Usmrtio je osam osoba, a ranio 14.

U petak je u Beogradu održan protestni skup opozicije „Srbija protiv nasilja“, a prema procenama organizatora, na ulicu je izašlo oko 50.000 ljudi.

Predsednik Vučić je, s druge strane, sa Hepija optužio opoziciju da „zloupotrebljava emocije ljudi“ i izneo tvrdnju da je skupu u centru grada prisustvovalo ne više od 9.000 ljudi.

Protestni skup opozicije izazvao je oštre reakcije i napade predstavnika vlasti i pre nego što je održan, a Vučić je sinoć najavio kontraskup i pozvao sve građane da 26. maja, dan, kako je rekao, uoči velikih i važnih odluka za Srbiju, dođu na „najveći skup“ ikada održan u Srbiji.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Lokid Martin izabran za dobavljača presretača sledeće generacije za američku pvo!

Dana 15. aprila, američka agencija za protivraketnu odbranu (MDA) odabrala je Lockheed Martin kao isporučioca …