U rušenje Lukašenka umešane i specijalne službe susedne zemlje – CILJ I RUSIJA

Prema rečima određenih autoriteta iz delokruga kontraobaveštajnog rada centralnu ulogu u rušenju predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka ima Poljska i njene specijalne službe.

Po svemu sudeći organizaciju i koordinaciju „majdana“ u Beorusiji izvodi Centralna grupa za psihološka dejstva (Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych – CGDP) koja je strukturno deo poljskih oružanih snaga.

Ova grupa je direktno potčinjena Komandi kopnene vojske, i ulazi u sastav jedinica za specijalne operacije.

Glavni zadaci strukture CGDP su specijalna informaciono-psihološka dejstva na oružane snage i stanovništvo potencijalnog neprijatelja, radi postizanja ključnih političkih i vojnih ciljeva.

Njena struktura se sastoji od komandnog centra (štaba), obaveštajnog centra koji je fokusiran na specijalni psihološki rat i koji koordiniše rad 4 podsektora.

Prvi podsektor prati i analizira sve medije koji su prisutni na teritoriji Poljske, drugi prati medijsku situaciju u zemljama Zapadne Evrope, treći je koncentrisan na zemlje Istočne Evrope, i četvrti na zemlje koje se nalaze u ratnom konfliktu.

Pod kontrolom poljske Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych (CGDP) se nalaze i specijalno propagadno-psihološke grupe na socijalnoj mreži- telegram /Nexta i Nexta Life/, a koje svojom visokom aktivnosti (24/7) pokušavaju da stvore uslove za nasilni prevrat u susednoj Belorusiji.

Pored Poljske u čitavoj operaciji su detektovane i obaveštajne službe koje se nalaze pod kontrolom Kijeva i Viljnusa.

(bog-rata.com)

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …