Skoro trećina Amerikanaca, ne ide kod lekara, jer sebi ne mogu priuštiti medicinske usluge…

Skoro trećina Amerikanaca rekla je, da nije bila kod lekara u poslednja tri meseca, zbog zabrinutosti, oko cene ovih usluga, preneo je CBS News, pozivajući se na nedavnu studiju.

Istovremeno, kako je navedeno u članku, broj onih, koji ne žure da traže medicinsku negu, naglo je porastao čak i među porodicama, koje imaju dobar prihod – više od 120 hiljada dolara godišnje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Skoro trećina Amerikanaca – tri puta više nego u martu – kaže, da nisu tražili negu zbog zdravstvenih problema u poslednja tri meseca, zbog zabrinutosti oko cene ovih usluga, prenosi CBS Nevs, pozivajući se na novu studiju. Gallup i Vest Health.

Čak i Amerikanci sa višim prihodima su pogođeni visokim medicinskim troškovima.

Dakle, svaka peta porodica, koja zarađuje više od 120 hiljada dolara godišnje, najavila je potrebu da odbije, medicinsku negu.

Tako je od marta udeo ovakvih porodica povećan, skoro sedmostruko.

Sve veći broj Amerikanaca, koji odbijaju da potraže medicinsku pomoć zbog finansijskih problema primećeno je istovremeno, da se u većem delu Sjedinjenih Država beleži porast incidencije COVID-19.

Istovremeno, zbog činjenice da mnogi stanovnici SAD, u početnoj fazi korona virusne bolesti izbegavaju odlazak kod lekara, često se suočavaju sa većim troškovima.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Neka medicinska potrošnja, kao što su lekovi na recept, porasla je tokom prošle godine, a cene lekova u Americi su rasle ispred inflacije.

Bez obzira na to, kako se naglašava u članku, odbijanje lečenja može biti strašno, a studija je pokazala da skoro 13 miliona Amerikanaca ima prijatelja ili člana porodice, koji je umro, jer nisu mogli da priušte medicinsku negu.

Pored toga, 20% odraslih u SAD, kaže da oni ili neko u njihovoj porodici, ima lošiji zdravstveni problem, nakon odlaganja lečenja zbog troškova.

Oko 23 odsto Amerikanaca kaže, da im plaćanje medicinskih usluga predstavlja ozbiljan finansijski teret, a među stanovnicima SAD, koji zarađuju manje od 48 hiljada dolara godišnje, svaki treći se pridržava ove pozicije.

Medicinski računi su bili najveći izvor duga u Sjedinjenim Državama od 2009. do 2020. godine, prema julskoj studiji objavljenoj u Journal of the American Medical Association, sa rekordnih 140 milijardi dolara duga prošle godine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …