Kraljica Elizabeta oduzela sve vojne titule sinu, jer je optužen za silovanje i pedofiliju!

Ona je tužbu podnela u Njujorku tvrdeći da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gde je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, kako je zvanična titula princa Endrua.

Princ Endru, srednji sin kraljice Elizabete, ostao je bez vojnih titula i svih kraljevskih pokoroviteljstva, a sa tužbom za seksualni napad moraće da se suoči kao “privatni građanin”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Uz blagoslov kraljice, vojvoda od Jorka od sada neće moći ni da se koristi titulom kraljevsko visočanstvo u bilo kom svojstvu, što potvrđuje odluku kraljevske porodice da se distancira od devetog u redu za tron, dok se suočava sa ponižavajućim suđenjem u SAD posle optužbi da je skesualno zlostavljao maloletnu devojku.

Potez kojim je ostao bez vojnih titula i raskidanje veze sa vojskom će verovatno biti posebno bolan za Endrua, vojnog veterana koji je služio kao pilot helikoptera za Kraljevsku mornaricu tokom Foklandskog rata.

Vojvoda je i pukovnik Grenadirske garde, jednog od najstarijih i najznamenitijih pukova u britanskoj vojsci.

„Uz kraljičino odobrenje i saglasnost, vojna pripadnost i kraljevsko pokroviteljstvo vojvode od Jorka vraćeni su kraljici.

Vojvoda od Jorka na dalje neće preuzimati nikakve javne dužnosti”, stoji u saopštenju Bakingemske palate.

Oni su ranije saopštili da su vojvodina vojna imenovanja bila suspendovana nakon što se povukao sa javnih dužnosti 2019, ali je do danas je i dalje zadržao te uloge.

Inače, ovo saopštenje usledilo je nakon otvorenog pisma koje su bivši vojnici napisali kraljici u kojem su opisali svoju “uznemirenost i bes” zbog toga što je Endru zadržao titule, rekavši da je njegov položaj “neodrživ”, nakon što je u više navrata imenovan kao osoba koja je seksualno uznemiravao Virdžiniju Robert Džufri koja je u to vreme bila maloetna, kao i da je bio u bliskim odnosima sa Džefrijem Epstinom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Endru je pozvan da se nagodi van suda “zbog svoje majke”, koja ove godine slavi svoj platinasti jubilej, a mogao bi da se suoči sa poteškoćama s obzirom da britanski mediji tvrde da će Virdžinija tražiti “svoj dan na sudu” iako se negde nagađa da joj je ponuđeno 10 miliona funti za vansudsko poravnanje.

Ona je tužbu podnela u Njujorku tvrdeći da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju, gde je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, kako je zvanična titula princa Endrua.

U tužbi se navodi da je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksualni odnos Virdžiniju Džufri, koja se tada zvala Virdžinija Roberts, u londonskoj kući Epstajnove saradnice Gilejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

Gilejn je takođe optužena da je pomagala Epstajnu podvodeći mu devojke, a ponekad čak i da je učestvovala u zlostavljanju maloletnih devojčica.

Govoreći o optužbama za seksualno zlostavljanje 2019. godine, princ Endru je rekao da se to nikada nije dogodilo i da se ne seća da je sa njom imao bilo kakav susret.

Noizz.rs

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …