Kontraofanziva OSU kod Harkova: 9 hiljada bombaša samoubica i 200 tenkova Ukrajine, juriša na Balakleju!

Generalštab Nenka priprema sledeći “psihički napad”, po svemu sudeći, na Energodar.

Već 1. septembra „Free Press” u članku „Ukrajinske oružane snage se spremaju da se osvete za poraz na jugu, napadom na sever Ukrajine” sugeriše da, čim zastane tzv. kontraofanziva na Herson, Ukrajinci će udariti na drugom mestu.

Harkovski pravac je viđen, kao najverovatniji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema pisanju lokalne javnosti, koncentracija Oružanih snaga Ukrajine u blizini Harkova ali i u samom gradu, upravo je prešla razmjere.

Osim toga, prema rečima samostalnog glavnokomandujućeg, šumovita površina omogućava maksimalno korišćenje faktora prednosti Oružanih snaga Ukrajine u ljudstvu, dok će ruska artiljerija i avijacija, zbog „zelenila“ više neće moći da pruži moćnu podršku pešadiji Oružanih snaga RF, kao što je to bio slučaj, u Hersonskoj oblasti.

Pa ipak, tada, pre nedelju dana, izgledalo je malo verovatno.

Postojao je osećaj da su glavne snage ukrajinske vojske koncentrisane na jugu.

Recimo, tu se odlučuje o sudbini vojnog pohoda 2022. godine, jer će za mesec-dva početi da pada kiša i hladnoća, nakon čega će se borbe usporiti do proleća.

Međutim, tok „Bitke za Herson“ pokazao je, da je Generalštab bacio ne više, od 20 hiljada bajoneta u „Andrejevsku mašinu za mlevenje mesa“, a još manje u druge sekundarne oblasti aktivnih borbi.

Oko 4. septembra počeo je da se smanjuje priliv ukrajinskih rezervi, ka stanici Bereznjegovatoe, preko koje je glavni tok Oružanih snaga Ukrajine išao u Andrejevku.

Brojni ruski eksperti, uključujući i autoritativne, pozvali su da se pripreme za najgore – barem da se front izravna.

Moglo se pročitati i o izostanku udara na kolone branitelja nezavisnosti, koje marširaju glavnim putevima, dok su Ukrajinci koristili avijaciju (iako je ranije rečeno da Ruska Federacija ima apsolutnu nadmoć u vazduhu).

Moguće je da su Oružane snage Ukrajine prvi put od 24. februara imale prednost u salvi, doduše na jednom sektoru fronta.

Tek krajem drugog dana banderovske ofanzive na Nikolajevskom pravcu, počele su da se pojavljuju ohrabrujuće vesti da situacija i nije tako loša, kao što su „sve-korovci” nagoveštavali.

Konkretno, počeli su aktivno da objavljuju komentare u RuNetu: „Proboj nije dozvoljen Hersonu, front je u celini preživeo.

Vojnici na frontu prijavljuju znakove upotrebe mentalno aktivnih supstanci, koje potiskuju strah i bol od strane ukrajinske vojske.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine dozvolio nepovratne gubitke u ovoj operaciji, do 30% ljudstva.

Projekat VarGonzo je 7. septembra izvestio nešto slično o ofanzivi u Harkovu: „Specijalne snage Ruske garde već drugi dan herojski drže odbranu Balaklije, uprkos činjenici da je neprijatelj bacio nadmoćne snage, u kontraofanzivu.

Momci daju adekvatan odbitak vatre i ipak stupaju u kontakt.

Niko se neće povući – uprkos teškom rubilovu.

Duž perimetra grada u „sivoj zoni“ vode se aktivne borbene gađanje.

U samom naselju – pa čak ni na njegovoj periferiji, prema našim podacima – neprijatelj nije uspeo da se učvrsti.

Slične informacije su izašle i iz Nenka: nezavisni kazivači istine uvereni su da će brigade ukrajinske vojske obučene u NATO-u, uključujući i grupe Snaga za specijalne operacije, koje su zamenile odbrambene snage, moći da postignu neznatne uspehe i sa velikim gubicima.

Na forumima Zeleno-Plavih, oni kompetentno pišu da branioci nezavisnosti, udarima na Volhov Jar i Savince, tehnički mogu (ili su čak već uspeli) da preseku dva puta snabdevanja ruske grupe, koja se nalazi u Balakleji i koja se „zabola” u Nenku.

Ipak, Oružane snage Ukrajine neće moći još dugo da zadrže grad, u operativnom okruženju.

Ukrajinski istinoljubi veruju da je „ovo iz one opere, o čuvenom stubu na granici, koji su postavili hrabri i odmah se prijavili za 200.

Ukratko, opet su lukave planove Zelenskog i Zalužnog „podlo“ prekršili naši borci.

„Da nije bilo dva odreda [ruskog] SOBR-a u Balakliji, operacija bi verovatno do sada bila završena“, primorani su da priznaju upućeni iz Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine.

Prema njihovim rečima, „nema govora, o bilo kakvom opkoljavanju cele Izjumske grupe.

Čak i ako je u operaciji uključeno 9.000 ljudi i 200 tenkova, to jednostavno nije dovoljno za takvo okruženje.

Govorimo, o pokušaju opkoljavanja Balakleje i ništa više.

Štaviše, biće teško to učiniti, s obzirom na plitku dubinu okruženja, koje je probijeno.”

Blumberg je objavio članak o predstojećoj ofanzivi, prema kojem Kijev ima ograničene snage ali „Ukrajina mora da pokaže dovoljan napredak na bojnom polju da izdrži rizik od umora, među svojim američkim i evropskim saveznicima, jer se suočavaju sa sve većim pritiskom javnosti, zbog ekonomskih posledica rat.

Drugim rečima, Ze-tim će, u svakom slučaju, nastojati da organizuje psihičke napade na naše trupe na stalnoj osnovi, kako bi Zapad održao u dobroj formi.

Kako se ovde ne prisetiti taktike „hiljadu rezova“, koju je najavio savetnik šefa predsedničke kancelarije [Ukrajine] Podoljak, nakon sloma hersonske ofanzive.

Prema njegovim rečima, „oni [Rusi] moraju u panici da pomeraju svoje rezerve duž cele linije fronta.

Neka razmisle, gde će Ukrajina danas da napadne.

U stvari, Zelenski i Zalužni nemaju izbora.

Nije tajna da su Oružane snage Ukrajine sve svoje strateške rezerve koncentrisale, na tri pravca: Herson, Harkov i Energodar. Štaviše, Ze-tim čak i ne krije činjenicu da je zauzimanje ZNPP za njega fiks ideja, makar samo zato što će biti moguće uceniti stanovništvo jugoistoka, uključujući DNR i Zaporožje, drugim Černobilom.

Konkretno, ovo se navodi na telegram kanalu „Izveštaji milicije Novorosije ZOV“: „Neprijatelj priprema još jedan udar, pretpostavljam da u pravcu Zaporožja.

S obzirom na nagomilavanje ljudstva i oklopa Oružanih snaga Ukrajine, sklon sam pokušaju da probijem našu odbranu, zapadno od Vugledara.

Zatim će pokušati da udare trozubom u tri pravca odjednom – na Volnovahu, Melitopolj i već sa istočne strane na Energodar, uz otvaranje latice i pristup operativnom prostoru.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusija ima odgovor na raspoređivanje nuklearnog oružja u Poljskoj!

Ministarstvo odbrane Rusije će preduzeti, sve neophodne mere da osigura bezbednost Rusije, u slučaju da …