Kad imaš sopstvenu duboku istoriju genocida pa učiš Srbe šta je genocid

Nakon SAD na izjavu crnogorskom ninistra pravde reagovale i ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori i BiH.

Podsetimo, crnogorski ministar pravde Vladimir Leposavić je relatizovao genocid u Srebrenici, nakon čega su usledile reakcije.

“Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje jasno pri svom dugogodišnjem stavu da je ono što se desilo u Srebrenici bio genocid” saopštili su u zajedničkoj izjavi ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks i ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Met Fild.

To je navedeno na Tviter nalogu Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori

“To su činjenice utvrđene pred dva međunarodna suda na osnovu brojnih dokaza. Napred možemo ići samo uz priznavanje i poštovanje prošlosti”, poručili su Medoks i Fild u zajedničkoj izjavi.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić relativizovao je na sednici Skupštine Crne Gore 26. marta odluku Međunarodnog suda za ratne zločine o genocidu u Srebrenici, navodeći da je ona bazirana na stavu Haškog tribunala koji je, kako je rekao, kompromitovan jer je prikrio dokaze o zločinima nad Srbima na Kosovu.

Vlada se povodom njegove izjave nije oglašavala.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država zatražila je da Vlada nedvosmisleno osudi masakr u Srebrenici i nazove ga genocidom.

Izjavu Leposavića su osudili predsednik Milo Đukanović, političke stranke i civilni sektor.

(Tanjug)

Check Also

Pravoslavlje u borbi za čast i nezavisnost otadžbine!

Poziv Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da se proglasi božićno primirje u Ukrajini i …