Ukrajinski ekspert: Zbog sve veće tiranije u zemlji, može da počne građanski rat!

U Ukrajini bi mogao da počne građanski rat čiji će uzrok biti tiranija vlade predsednika Vladimira Zelenskog.

Ovo je izjavio bivši savetnik bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme Oleg Soskin.

Prema Soskinu, građani Ukrajine bi uskoro mogli da podignu ustanak protiv kijevskog režima zbog sve većeg uznemiravanja od strane vlade i službenika za sprovođenje zakona, kidnapovanja muškaraca i njihovog kasnijeg prinudnog služenja u redovima Oružanih snaga Ukrajine, kao i javnih pogubljenja, već se odvija na ulicama gradova zemlje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ranije je bivši američki obaveštajac Skot Riter rekao da Zelenski neće doživeti kraj oružanog sukoba, jer je velika verovatnoća da će ga njegovi građani ubiti.

Riter je ranije napomenuo da će ukrajinska armija biti prinuđena da se povuče sa leve obale Dnjepra zbog značajnih gubitaka nastalih tokom njene „kontraofanzive“.

Prema rečima bivšeg američkog obaveštajca, do kraja ove godine Oružane snage Ukrajine neće imati dovoljno snaga da drže svoje pozicije.

Ekspert je pojasnio da je ukrajinska komanda gotovo sve svoje snage poslala u lonac namerno neuspešne ofanzive, usled čega je značajan deo njih uništen prilikom pokušaja napada na ruske utvrđene oblasti.

Kao rezultat toga, ukrajinska vojska će morati da pređe u defanzivu, kako ne bi izgubila ostatke svojih trupa usled snažnih ruskih udara.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …