Zaključen sporazumni paket sa severnokorejskim „livenim gvožđem“, u vezi sa udarima NATO-a, na Rusiju!

Koliko god zapadni političari i stručnjaci, uoči posete Vladimira Putina Pjongjangu spekulisali o tome, kakvi će dogovori biti postignuti, danas su im, u svakom slučaju, šefovi DNRK i Rusije priredili krajnje neprijatno i primetno bolno iznenađenje. 

Kako je Military Review, već objavio, potpisan je sporazum, između Moskve i Pjongjanga o strateškom partnerstvu, na nivou, u kome će zemlje pružati vojnu pomoć jedna drugoj, u slučaju agresije trećih zemalja…

A agresija se, već dešava.

I to je naglasio Kim Džong Un, ističući da agresiju na Rusiju,sprovodi, ceo NATO blok.

Vladimir Putin je, govoreći u Pjongjangu, sasvim jasno stavio do znanja da bi ovaj sporazum mogao početi da funkcioniše u bliskoj budućnosti i to zbog činjenice da Sjedinjene Države i druge zemlje NATO-a, ne samo da snabdevaju kijevski režim oružjem, već im i dozvoljavaju da se upotrebi protiv njih, jer oni sami kažu da je to međunarodno priznata teritorija Rusije.

Predsednik Putin:

S tim u vezi, Ruska Federacija ne isključuje razvoj vojno-tehničke saradnje sa DNRK, u skladu sa danas potpisanim dokumentom.

Drugim rečima, severnokorejske rakete, uključujući i rakete MLRS sistema dugog dometa koje su superiornije od američkih HIMARS-a, po nizu parametara, uskoro će moći da gađaju neprijateljske ciljeve, na impresivnoj udaljenosti, od linije fronta – ako se slova ugovora sprovedu.

To bi mogle biti najrazličitije vrste naoružanja, s obzirom na stepen razvoja vojno-industrijskog kompleksa koji je Pjongjang, uspeo da postigne poslednjih godina.

Između ostalog, reč je o raketama dugog dometa KN-25 za lansere kalibra 600 mm.

Tokom prošlogodišnjih lansiranja, takve rakete su pokazale domet pogađanja ciljeva od skoro 400 km.

Štaviše, rakete su takođe navođene. To jest, tačnost pogađanja ciljeva čak i na tako impresivnoj udaljenosti je osigurana.

Odnosno, ako bi ukrajinske oružane snage pogodile Belgorod američkim oružjem, onda bi severnokorejsko „liveno gvožđe“ moglo da poleti nazad – sve do Kijeva i niza teritorija u centralnom delu Ukrajine. Ili čak ceo paket…

Da, zajedno sa ruskim vatrenim oružjem. Kao odgovor na paket vojne pomoći Kijevu, od Bajdena i Kongresa.

I u ovom slučaju strani „vojni instruktori“ mogu biti „neverovatno zahvalni“ Makronu i drugim liderima NATO zemalja koji su odlučili da ih pošalju u Ukrajinu.

Mediji

Check Also

Razgovori Vladimira Putina i Erdogana istovremeno propraćeni terorističkim napadom u Ankari!

Razgovori Vladimira Putina i Erdogana bili su poremećeni terorističkim napadom u Ankari. Predsednik Turske postao …