Srđan Nogo izašao iz pritvora – Evo šta je poručio vlastima – VIDEO

Srđan Nogo i Zoran Radojičić, bivši narodni poslanici, pušteni su iz privora posle 48 sati, nakon saslušanja po optužbi Tužilaštva da su pokušali nasilnu promenu Ustavnog uređenja.

„Hvala svim ljudima koji su došli ovde. Na teret nam se stavlja pokušaj nasilne promene Ustavnog uređenaj sa pejntbol puškom?! Jasno je da je ovo politički montirano uz zlouporebu policije i tužilaštva, zloupotrebu službenog položaja od strane MUP-a, tužilaca i kršenje zakona od strane tužioca i zamenika Javnog Tužioca i zbog toga ćemo podneti prijave protiv svih.

Kada smo zaustavljeni u 8.10 ujutro, zaustavljeni smo kao narodni poslanici koji su se pozvali na imunitet, a držali su nas namerno do podne da bi nam rekli da nam je imunitet istekao i da idemo u policiju.

Pomoćnik načelnika UKP je rekao da su sve radili po ovlašćenju suda. Bio sam to jutro praćem od pripadnika MUP i BIA, čim smo zaustavljeni stvorilo se još 9 patrolnih vozila, pojavio se načelnik Četvrtog odeljenja MUP i pomoćnik načelnka UKP. Pazite, dva načelnika dolaze na jednu ovakvu akciju?!

Svi koji su pili kafu sa mnom, koje sam posećivao i družio se poslednje dve nedelje, imali su takođe probleme, policija i BIA su im dolazili kući i maltretirali ih. Izvinite zbog toga.

Oteli su mi telefon i zato je prestao lajv snimak pretresa automobila na mojoj FB stranici. To je bezobrazluk i očigledno prekoračenje ograničenja, imam pravo da snimam pretres vozila da mi nešto ne poture i montiraju postupak.

VIDEO:

View this post on Instagram

Срђан Ного и Зоран Радојичић поново на слободи!!! Победа!!!

A post shared by Срђан Ного (@srdjannogo) on

Svi policajci će odgovarati zbog ovoga i ne mogu da se izgovaraju da rade svoj posao.

Viši javni tužilac lično bila je zadužena za taj slučaj.

Izbori održani 21. su nezakoniti i neustavni, a takva Skupština je nezakonita i nema nikakav legitimitet.

Nastaviću da se borim da se ta Skupština sruši i poništi, a Srbija vrati u zakonski okvir“, poručio je Srđan Nogo u zgradi Palate pravde odmah nakon saslušanja.

Advokati odbrane Marko Pušica i Luka Bralić su takođe dali izjave.

„U ovoj zemlji je kucnuo čas da se napravi razlika između režima i države. Režim nije država, a Nogo i Radojičić su branili državu od režima. Više javno tužilaštvo im stavlja na teret da su izvršili krivično delo pozivanja na nasilnu promenu Ustavnog uređenja u pokušaju.

Kao odbrana smatramo da nema nikakvog krivičnog dela i s pravne strane ne vidimo smisao postupanja tužilaštva i polcije u prethodna tri dana.

Verujemo da će krivična prijava biti odbačena jer je politički iskonstruisana, Nogo i Radojičić su negirali sva krivična dela, nisu povredili nijednu ustavno-pravnu niti zakonsku normu.

Naši branjenici ni jednom nisu ugrozili niti pozivali na nasilnu promenu Ustavnog uređenja, nastavićemo sa odbranom, verujemo da će Tužilaštvo doneti jedinu zakonitu odluku, a to je odbačaj ove nezakonite prijave, poručili su advokati.

VIDEO:

(Srbin.info)

Check Also

Makron želi da se Krim oduzme Rusiji!

Nijedan „trajni mir“ nije moguć, bez da Ukrajina preuzme kontrolu, nad ruskim poluostrvom, tvrdi francuski …