Ruski istražitelji šokirani vilama korumpiranih policajaca… – VIDEO

Uhapšeno je sedam osoba, među kojima je i glavni čovek prometne policije na jugu Stavaropolja Alekses Safonov.

Ruski istražitelji šokirali su se kada su upali u vilu za koju se veruje da su je koristili članovi bande korumpiranih policajaca.

Pozlaćeno kupatilo samo je jedna u nizu luksuznih ekstravagancija koje su istražitelji zatekli tokom pretresa raskošne nekretnine.

Istražni odbor objavio je video u kojem se detaljno prikazuje kako je izgledala luksuzna vila, jedna od brojnih imanja koja su pretresena u sklopu istrage, piše BBC.

Uhapšeno je sedam osoba, među kojima je i glavni čovek prometne policije na jugu Stavaropolja Alekses Safonov.

Veruje se da je organizovao mrežu koja je uzimala mito kako bi izdavala lažne dozvole zaposlenima raznih fabrika.

Krivotvoreni dokumenti omogućili su vozačima da bez carinjenja ili bilo kakvog pregleda prelaze granicu s neprijavljenim količinama žita, drugih sirovina kao i građevinskog materijala.

U sklopu velike antikorupcijske akcije obavljeno je više od osamdeset pretresa širom Rusije, a pretraženi su i brojni policijski uredi u kojima je pronađena veća količina gotovine kao razna luksuzna roba.

Ruski istražitelji objavili su da je Safonova grupa radila više godina te da su uzeli mita u vrednosti od najmanje 255 hiljada dolara.

Safonovu sada preti kazna od 15 godina zatvora, ako se dokaže da je kriv.

Parlamentarni zastupnik Ujedinjene Rusije Aleksandar Kinstejn BBC-u je kazao kako je, prema njegovim saznanjima, uhapšeno najmanje 35 ruskih policajaca.

“To je u osnovi bila mafija koja je radila na području Stavaropolja. a zarađivali su od svega, od lažnih registarskih pločica do dozvola za prevoz peska”, kazao je on.

B92

Check Also

Kina planira da uvozi irvase iz Rusije

Kina je izrazila želju da uvozi irvase iz Rusije, prenosi pres-služba Rosselhoznadzora. O svojoj nameri …