Vulin: Vučić i ja smo lično rešili, da im uzmemo stotine miliona evra!

„Mora da prođe puno stvari da bi došli do toga, oni znaju u koga koliko ulažu i zašto ulažu. Zvicer je zato besan na Vučića, izgubio je tržište, rutu i vojsku“

Da nisu počinili toliko užasa, ovo bi bilo smešno, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin za TV Hepi, reagujući na navode Marka Miljkovića, da se viđao sa njim i da je bio veza između Aleksandra Vučića i Veljka Belivuka.

Prema rečima Vulina, oni su svi bili pripremljeni od svog „konsiljerea“ da se brane ćutanjem, dok su Belivuk i Miljković imali zadatak da „izađu prema nama“ i da kažu, kao što je Belivuk i rekao: „Ako se neki ljudi ne opamete, reći ćemo sve o njima“.

Istakao je da su pokušali „da nas ucene ali to ne prolazi kod nas, a posebno kod Vučića“, poručio je Vulin.

Newsmax Adria „Pregled dana“ objavio je u nedelju uveče, da je došao u posed iskaza Marka Miljkovića, glavnog saradnika Veljka Belivuka, koji tvrdi da se viđao sa Vulinom, kao i da je ministar sam odabrao kuću u Ritopeku, gde je klan Belivuk-Miljković izvršio najveći broj likvidacija.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je neverovatno da neki mediji još prenose izjave uhapšenog Veljka Belivuka i članova njegove kriminalne grupe, iako je po njegovoj oceni, dokazano „da su kasapi i mesari“.

Vulin je za televiziju Hepi izjavio da „u čitavoj Evropi padaju klanovi i nikoga nije briga, šta je povodom toga izjavio El Čapo“.

„Ova banda je ubijala nečiju decu. Ovi nesrećnici koji skandiraju (na tribinama protiv Vučića) treba da znaju da bi možda neko od njih upoznao kuću u Ritopeku“, rekao je Vulin, komentarišući skandiranje navijača protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je na pitanje da li se oseća bezbedno, kao ministar policije, koji je uhapsio kriminalnu grupu Veljka Belivuka, Vulin je odgovorio da će verovatno „kad ne bude više državnog obezbeđenja, nekad pokušati da se osvete“.

„Oni će to zapamtiti, uzeli smo im stotine miliona tako što smo ih sprečili da rade to što rade.

Ali to je bila svesna odluka Vučićeva i moja“, kazao je Vulin.

Na pitanje da li su pripadnici Belivukove grupe imali policijske značke, Vulin je odgovorio da „ne zna i da će istraga trajati po tom pitanju“.

Vulin je rekao da je u MUP-u formirao 8. decembra radnu grupu pod nazivom ‘Mač’, u cilju istrage protiv Veljka Belivuka i pripadnika njegovog klana, koji su uhapšeni 4. februara.

Na pitanje zašto je Veljko Belivuk, neposredno pre toga, uhapšen po povratku iz Crne Gore, pa pušten na slobodu, Vulin je odgovorio da su ih pustili „da misle da su zaštićeni i da se njima ništa ne može desiti“.

Vulin je dodao da je hapšenje Belivuka i njegove grupe veliki udarac mafiji i Radoju Zviceru, koji je označen kao vođa kavačkog klana, jer je na taj način uklonjen neko u koga se puno ulagalo, navodeći „ne postoji šansa“ da neko tek tako dođe i kaže da hoće da kupi tonu droge.

„Mora da prođe puno stvari da bi došli do toga, oni znaju u koga koliko ulažu i zašto ulažu.

Zvicer je zato besan na Vučića, izgubio je tržište, rutu i vojsku“, rekao je Vulin.

Vulin je dodao da Belivuk i članovi njegove grupe „nisu sami“ u tome što su radili i da se radi na tome da se otkrije, ko im je pomagao iz državnih struktura.

On je povodom navoda o povezanosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Belivukove kriminalne grupe i iskaza osumnjičenih, koje prenose mediji, rekao da je cilj toga „apsolutno destabilizacija Srbije“.

Danas

Check Also

Putin: Izdajnici Rusije će biti tretirani kao u ratnoj zoni!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da zemlja nema smrtnu kaznu ali da će se …