Albanska mafija izvršila invaziju sa 12 000 Albanaca na “Ostrvo” – Britanija “gori”, Edi Rama tvituje: “Fini, dobrostojeći momci!”

Južna Engleska je pod “invazijom”, pošto je od 40.000 migranata njih 12.000 došlo upravo iz Albanije, rekla je je ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman povodom dolaska sve većeg broja Albanaca ilegalno preko Lamanša.

Velika većina su pritom odrasli neoženjeni muškarci koji traže posao, a čini se da je sve veći broj kosovskih Albanaca koji se identifikuju kao Albanci misleći da imaju veće izglede za pronalaženje posla – posebno u građevinarstvu, u kojem imaju dobru reputaciju.

No, osim traženja posla u legalnim delatnostima, priliv je izazvao zabrinutost zbog povezanosti s kriminalnim grupama.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U lancu trgovine ljudima u severnoj Francuskoj posrednici su uglavnom kurdske krijumčarske bande dok Albanci koji regrutuju ljude zarađuju proviziju za svaku osobu koju proslede, zaključak je opsežne istrage londonskog Tajmsa.

Dakle, Albanci su ti koji opskrbljuju kurdske bande ljudima, a Kurdi su zaduženi za osiguravanje opreme kao što su čamci, motori i prsluci za spašavanje. Albanski posrednici sebe predstavljaju kao „agente za nekretnine“ i upozoravaju migrante da ne kontaktiraju s krijumčarima ljudi. U Ujedinjenom Kraljevstvu takođe postoje albanski “posrednici” koji regrutuju migrante preko rođaka ili pak kriminalnih skupina.

Najčešće su krijumčari ljudi prevozili migrante kamionima, a to je putovanje iz Albanije obično koštalo oko 24.000 evra. Čamcima je prelazak preko Kanala, jasno, jeftiniji, a migranti plaćaju između 3000 i 500 evra, piše Sputnjik.

Regruteri rade u svim većim gradovima u Albaniji i objavljuju stotine oglasa na društvenim mrežama, uglavnom na Tik-toku, otkriva Tajms, prenosi Jutarnji list.

Ratuje po Tviteru

Edi Rama, koji inače na Tviteru ratuje sa neistomišljenicima, a propo ove teme, ovog puta nije iznosio lični stav, već je retvitovao albansku korisnicu koja je imala negativna iskustva sa britanskim imigracionim vlastima.

Naime, Rama je retvitovao njene postove o nemogućnosti ostalih članova porodice da dobiju britanske vize.

Između ostalog, Lea Ypi, kako se potpisuje na Tviteru, ogorčena je što njen brat za 14 godina, koliko ona živi u Engleskoj, nije uspeo da dobije vizu i poseti je.

– Britanska ambasada je odbila vizu mom bratu, uz obrazloženje da nema dovoljno čvrste spone koja bi garantovala da će se on posle posete vratiti nazad u Albaniju.

Normalno, kakve god dokaze da je priložio, bio bi odbijen jer se uklapa u profil “mladog Albanca muškog pola”.

“Nikada me nije posetio za 14 godina.

Nije video školu u koju moje dete ide.” “Nekoliko hiljada funti je platio troškove oko vize i kurs engleskog jezika”.

Dalje, stepen ogorčnjena korisnice je porastao jer je i njena majka “Albanka stara 70 godina” takođe odbijena.

Rama je ovim hteo da ukaže na diskriminaciju albanskog stanovništva, za koje je, podsećamo rekao da su to fini, dobrostojeći momci, u čemu su ga sunarodnici podržali, dok Britanci sve glasnije traže zakone koji će suzbiti invaziju kriminogenih Albanaca koji se ilegalno useljavaju u sve većem broju.

Jedna korisnica je svojski podržala i dodala “Albanci u Engleskoj su tretirani kao sirijske izbeglice u Nemačkoj.”

B92, Jutarnji list

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Uništene masivne snage poljskih plaćenika, kod Donjecka: „Namerno smo bačeni ovde da bismo umrli“!

„Namerno smo bačeni ovde da bismo ovde umrli“: velike snage poljskih plaćenika uništene su, kod …