Jednim papirom do jeftinije struje ili gasa: Ovim građanima počeli da stižu umanjeni računi, a evo kako da i vi ovo ostvarite…

Pojedini potrošači iz kategorije energetski ugroženih u Bujanovcu dobili su umanjene račune za struju.

Jedan od njih kaže da su poslednji računi umanjeni ali da u zgradu opštine i dalje dolaze socijalno ugroženi građani koji još uvek nisu ostvarili ovo pravo.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović apeluje na građane da provere da li ispunjavaju uslove za sticanje statusa energetski ugroženog kupca.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

– Apelujem na građane da provere da li ispunjavaju uslove za sticanje statusa energetski ugrženog kupca ili putem platforme https://form.jotform.com/231352578641357 ili u gradu i opštini u kojoj žive.

Podnesite zahtev za sticanje statusa energetski ugroženog kupca i na taj način ostvarite mesečno umanjenje računa za električnu energiju, gas i do 50 odsto.

Popusti za grejanje su od 40 do 60 odsto u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

Korisnici socijalne pomoći, dečijeg dodatka, uvećanog dodatka za pomoć i negu drugog lica ne moraju da ponovo dostavljaju potvrde o prihodima, već je potrebno samo da predaju JEDAN PAPIR na kojem biraju za koji vid energije žele da ostvare popust.

Seoska domaćinstva mogu takođe da ostvare ovo pravo bez obzira na broj stambenih jedinica, jer se gledaju pre svega prihodi, a olakšicama su obuhvaćeni i građani kritičnog zdravstvenog stanja kojima bi isključenje električne energije ugrozilo život.

Ukoliko je dostavljena dokumentacija kompletna, građani će u roku od mesec dana dobiti rešenje i ostvariti pravo na umanjenje računa – objavila je ministarka Đedović.

Kurir.rs

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …