Nemački posmatrač: Kontraofanziva u senci nadmoćne ruske odbrane!

Nemački kolumnista J. Repke nastavlja da objavljuje publikacije, koje bolno doživljavaju kijevski režim i njegove aktivne pristalice.

Pre nekoliko sati Repke, koji se teško može nazvati pristalicom Rusije, napisao je da je raketa na Konstantinovku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, stigla sa severozapada, odnosno sa položaja samih ukrajinskih trupa.

Sada nemački posmatrač piše da ukrajinska kontraofanziva nema znakova da će dovesti, do sloma ruske odbrane i velikog povlačenja ruskih oružanih snaga.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Repke piše da je već prošlo nedelju dana otkako su ukrajinske trupe stigle na prvu liniju odbrane ruske vojske, u regionu Zaporožja.

Za to vreme, kako se očekuje na Zapadu, Oružane snage Ukrajine trebalo je da se pomere južnije za najmanje 10-15 km.

Umesto toga, ako postoji napredak u određenim oblastima, ono je ograničeno na dubinu, od 50-200m dnevno.

U pojedinim oblastima, Oružane snage Ukrajine nalaze se u vatrenim džepovima, ne mogu da se povuku na pripremljene linije, jer ove linije obrađuje i ruska borbena avijacija.

Repke:

Satelitski snimci pokazuju da su ruske odbrambene linije na jugu i dalje jake i da su tri meseca ukrajinske kontraofanzive malo promenile, u ovom pogledu.

Prema rečima nemačkog posmatrača, ukrajinska vojska u narednim nedeljama, pa čak i mesecima, „malo je verovatno da će moći da stigne do gradova Zaporoške oblasti, pod kontrolom ruskih trupa, a posebno do Krima“.

Ranije je, podsećamo, američka administracija izjavila da će ukrajinska kontraofanziva verovatno trajati, još 4-6 nedelja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …