SKANDAL NA AUSTRALIJA OPENU: Kamere na delu uhvatlie Cicipasa i oca, kako varaju Rusa! – VIDEO

Zvaničnici Australijan opena uhapsili su grčku zvezdu Stefanosa Cicipasa i njegovog oca u napadu protiv Danila Medvedeva.

Zvaničnici Australijan opena su pohvaljeni nakon što su pokrenuli „operaciju uboda“, kako bi uhvatili grčku zvezdu Stefanosa Cicipasa „crvenih ruku“, tokom njegovog polufinala Australijan opena protiv Danila Medvedeva.

Na veliku ljutnju svog ruskog neprijatelja, izgledalo je da je Cicipas dobio savet od svog oca Apostolosa, koji je gledao meč iz lože igrača u Melburn Parku.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Očigledna učestalost čina bila je tolika, da je Medvedev podsticao sudiju Jaumea Kampistola da Cicipasu izrekne opomenu, nakon što je Cicispas izjednačio rezultat u svakom setu i rekao mu da će biti „mala maca“ ako to ne učini.

“Jesi li ljut? Može li njegov otac da izgovori svaku tačku? Jesi li glup? O moj Bože, tako si loš”, besneo je Medvedev u slomu.

“Kako možeš biti tako loš u polufinalu grend slema? Pogledaj me! Tebi pričam!”

Ali kako su snimci kasnije objavljeni na internetu, zvaničnici su stavili stvari pod kontrolu.

Prilično podmuklo, smestili su grčku službenicu Evu Asderaki-Mur, u ugao blizu mesta gde je Apostolos sedeo i navodno izdavao naređenja ali van vidokruga i ocu i sinu.

U jednom video snimku snimljenom otprilike u vreme kada je Cicipas konačno kažnjen, Asderaki-Mur se pojavljuje i daje znak Kampistolu pre nego što se ponovo sakrio, što zbunjuje Stefanosa i podstiče ga da izvrši lažnu potragu za špijunom.

„U redu, hvala, Eva. Palac gore ako se isto dogodi ponovo“, kaže Kampistol u odvojenom snimku tokom četvrtog i poslednjeg seta, dok je Tsitispas zaostajao dva prema jedan u onome što se pokazalo kao poslednji set ranije Medvedev je na kraju prošao u finale, da bi se u nedelju suočio sa Rafaelom Nadalom.

“Ne mogu da se setim da sam ovo ranije video.

Grčki sudija Eva Asderaki-Mur stoji u tunelu ispod kutije Cicipasa da prisluškuje nezakonito treniranje i signalizira sudiji meča kada to čuje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Lepo izvedeno suđenje ovde”, napisao je teniser novinar Stjuart Frejzer.

Na društvenim mrežama fanovi su takođe reagovali na “ubod”.

“Ništa nije bolje od špijunaže uz vaš tenis za zabavu u petak uveče. Veoma dobro odigran Australian Open,” blistao je jedan.

“Ultimativni CheatiPas je konačno uhvaćen! Kada će on i tata ikada naučiti?” pitalo se.

Drugi igrači su raspravljali o tome kako je četvrti svetski broj Cicipas bio „poznat“ po tome što je prekoračio granicu.

„Stalno je kažnjen ali kazna je mala tako da nema uticaja na njegovog tatu“, složio se neko drugi.

Ranije na turniru, izražena je zabrinutost zbog takvog treniranja pošto je Cicipas ispratio Tejlora Frica i ponovo dobio prekršaj za to.

“U jednom trenutku, njegov otac mora da ode odatle.

Pustite Stefanosa da sam shvati stvari”, predložio je sedmostruki kralj grend slema Mats Vilander na dužnosti stručnjaka za Eurosport.

„Možete dobro da prođete kroz meč pre i posle ali Stefanos može da reši probleme.

Bivši britanski broj jedan Tim Henman složio se sa ovim i rekao da će „Stefanos učiniti boljim igračem, ako to sam reši“, dodajući: „Ako uvek ima tatu u uhu i kaže ‘Ovde služi, beži tamo’ Ne mislim da se razvija”.

Neki navijači na Tviteru nisu mislili da je to problem, a jedan je rekao: „Koga briga da li igrači budu trenirani.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tenis je tako dragocen…. Na loš način“.

U skladu sa tim, Medvedev je priznao: „Ne smatram da je “koučing” varanje ali to bi trebalo da bude kršenje kodeksa.

A onda bi drugi bio malo nezadovoljan.“

Razmišljajući o svom gubitku, Cicipas je priznao da je proveo “bezbroj sati” pokušavajući da reši problem trenera sa svojim ocem.

„Ali to je deo njega“, nastavio je Cicipas. „Prilično sam siguran da ću nastaviti da dobijam prekršaje od trenera, iako nikada neću slušati nijednu stvar koju on kaže.

Ali u redu je, oni to mogu da urade ako žele, ako veruju da je to ispravno.

„To je takođe bio jedan od razloga zašto sam prošle godine izašao javno na jednoj od svojih platformi društvenih medija i rekao da mislim da treba dozvoliti “koučing”, jednostavno zato što treneri to ionako rade“, zaključio je on.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Svaka sledeća generacija gora od prethodne, kako to zaustaviti?

Zašto niko u Srbiji ne govori o tome da nam je svaka generacija dece gora …