Šef Svetske Zdravstvene Organizacije promoviše knjigu Bila Gejtsa o ‘sledećoj pandemiji’! – FOTO

Milijarderova knjiga izlazi, taman sada kada SZO priprema nadnacionalni sporazum o pandemiji.

Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus pohvalio je u petak najnoviju knjigu milijardera i samozvanog „stručnjaka“ za pandemiju Bila Gejtsa, izjavljujući da se potpuno slaže sa insistiranjem softverskog tajkuna, da „moramo delovati na osnovu lekcija Covid-19 i inovirati tako, da možemo da pružimo brza, pravična zdravstvena rešenja za sprečavanje sledeće pandemije.”

Zvaničnik za javno zdravlje je na Tviteru objavio svoju fotografiju sa tom, označivši Gejts fondaciju, sredstvo za kreiranje politike javnog zdravlja osnivača Majkrosofta i jednog od glavnih finansijskih dobrotvora SZO.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Iako Gejts nije sertifikovani medicinski stručnjak – nikada nije završio medicinski koledž, umesto toga ga je napustio da bi osnovao Microsoft sa prijateljem iz detinjstva – njegovo ogromno bogatstvo mu je omogućilo da efektivno dominira globalnom zdravstvenom politikom, kao najveći privatni doprinos globalnom zdravstvenom telu, iza kojeg stoji samo američka vlada, u smislu finansiranja.

Evanđelista vakcina dubokog džepa, izašao je na pozornicu TED Talk-a, u Vankuveru u utorak, kako bi razradio ideje predstavljene u knjizi pod naslovom, „Kako sprečiti sledeću pandemiju“, koja poziva na globalni tim za hitne reakcije vredan milijardu dolara, koji deluje pod smart akronimom GERM (Global Epidemic Response and Mobilization).

Grupa bi se sastojala od 3.000 lekara, epidemiologa, stručnjaka za politiku i komunikacije i diplomata, koji rade pod upravom SZO.

Gejts je prekorio bogate zemlje, što su preduzele manje akcija, da preplave siromašnije zemlje vakcinama, nego što je „očekivao“ – i više puta zahtevao – tokom pandemije Covid-19.

Pozvao je razvijene nacije da se ujedine kako bi sproveli sisteme, koji bi sprečili još jednu pandemiju, tvrdeći da „vaš opstanak [sa Covid-19] delimično zavisi od vaših prihoda, vaše rase, komšiluka u kom ste živeli.

Međutim, SAD, jedna od najbogatijih zemalja na svetu, takođe je imala jedan od najvećih smrtnih slučajeva od ove bolesti i to znatno gore od mnogih afričkih nacija.

Čini se da su ideje filantropa milijardera u skladu sa sopstvenim planovima SZO za globalni sporazum o pandemiji, o kome se trenutno pregovara, kako bi se „postavili ciljevi i osnovni principi, kako bi se strukturisala neophodna kolektivna akcija za borbu protiv pandemije“.

Veliki po pitanju nadzora, vakcinacija i „vraćanja poverenja u međunarodni zdravstveni sistem“, sporazum bi bio pravno obavezujući prema međunarodnom pravu, zamenjujući propise pojedinca i osiguravajući da sve nacije deluju kao jedna država, u odgovoru na buduće epidemije.

Prvi put, koji je osmislio predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel u novembru 2020. godine, sporazum je naveden u pozivu za „međunarodni sporazum o prevenciji i spremnosti za pandemiju“, koji je u martu 2021. objavila grupa od 25 šefova vlada i nevladinih organizacija.

Njihova publikacija je objavila da nijedna vlada, pa čak ni javno-privatno partnerstvo poput SZO, ne može u dovoljnoj meri da se pozabavi problemima, koji će doći sa budućim pandemijama i pozvali na sporazum „ukorenjen u ustavu Svetske zdravstvene organizacije“ i podržan postojećim „Međunarodni zdravstveni propisi.“

Brzo su ga podržali G7 i Svetska zdravstvena skupština.

Ideja da se takav svemoćni entitet sastavlja i nameće čovečanstvu bez javnog glasanja mnoge je potresla na pogrešan način, a grupe, kao što je Svetski savet za zdravlje, koji su se borili da se suprotstave planu ali to je upitno da će svaka opozicija, koja se okupi u jedanaestom času moći da izazove napore koji mogu da poremete planove, koje podržavaju svih 194 članice SZO.

To telo planira da potvrdi svoj sporazum o pandemiji na Svetskoj zdravstvenoj skupštini 2024.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …